Ga naar de inhoud

BGZ-portaal

Samen Beter

  • Home
  • Thema’s
  • Over ons
    • Team BGZ
    • Contact
  • Mijn BGZ
    • inlog medewerker BGZ
    • Registreren
    • Inloggen

Vragenlijst Fysieke belasting

Vragenlijst Fysieke belasting

Stap 1 van 25

4%
    Geef hieraan bij welke divisie je werkzaam bent.
  • Om de vragenlijst later te kunnen verwerken is het noodzakelijk de naam van locatie en/of afdeling + kostenplaatsnummer op te geven.
    Fysieke belasting is één van de belangrijkste arbeidsrisico's in onze sector. Kan je aangeven of je fysieke klachten ervaarde de afgelopen week op je werk?
    Geef hier aan welke activiteiten bij de uitvoer van je dagelijkse werkzaamheden fysiek zwaar zijn. Meerdere antwoorden zijn mogelijk.
    Geef hieraan welke factoren er in je werkzaamheden zorgen voor extra lichamelijke belasting. Meerdere antwoorden zijn mogelijk.
    Het verminderen van fysieke belasting doe je met elkaar. Om de juiste oplossing voor een specifieke situatie te kiezen is het belangrijk om hierover met elkaar te praten. Wat past in de werkwijze van het team of bij een cliënt en wat niet?
    Wordt erbij de aanschaf van bijv. nieuwe apparatuur of nieuw meubilair, rekening gehouden met de geldende normen en richtlijnen om fysieke belasting te verminderen.
    Alle werknemers, inclusief uitzendkrachten, stagiaires, nieuwe werknemers en tijdelijke arbeidskrachten, moeten minimaal 1x per 2 jaar op doeltreffende wijze voorlichting en instructie krijgen over: De aard van het werk en de daarmee gepaard gaande gezondheidsrisico’s. Het uitvoeren van een goede werktechniek bij het tillen en dragen, duwen en trekken, werkhoudingen en repeterende handelingen. Maatregelen die getroffen kunnen worden om de gezondheidsrisico’s van lichamelijke belasting te verlagen.
    Geef hier aan wat voor soort functie je hebt. Hierdoor worden alleen vragen geselecteerd die voor jou van toepassing zijn.
    Om fysieke belasting bij medewerkers in de zorg te verminderen is er een instrument ontwikkeld om mobiliteit van cliënten in te delen middels vijf mobiliteitsklasse, met daarbij passende hulpmiddelen.
    De tilthermometer geeft bij cliëntgebonden handelingen de belangrijkste bronnen van fysieke overbelasting aan. Zo levert het een onderbouwing voor het inzetten van tilhulpmiddelen. Ook helpt het je investeringen in aanschaf van hulpmiddelen te onderbouwen en budgetkeuzes te maken. Afhankelijk van de precieze situatie die je in kaart wilt brengen kun je de thermometer invullen op groeps-, afdelings-, locatie- of organisatieniveau.
    Heb je nog opmerkingen / suggesties of tips waarmee wij binnen de Amarant Groep ons voordeel mee kunnen doen? Geef ze dan aan ons door!
  • Omschrijf hier je opmerking of tip